Költöztetés alatt mi lesz a háziállatainkkal?

2014. szeptember 01.

csomagolás

Talán éppen egy macskatulajdonosnak nem kell ecsetelni, milyen a macskatermészet. Mégsem árt szem előtt tartani, különösen költöztetés esetén. Hiszen ez a csendes, független állat kifejezetten helyhez kötődő típus. Ezt figyelembe véve egy macska szállítása egy új otthonba soha nem könnyű, de van néhány ötlet, amivel kissé könnyebbé tehető.


Mindenek előtt őrizzük meg nyugalmunkat. Bár a legtöbb állat (és egyébként a növények is) érzékeny az ember hangulataira, ez talán különösen igaz a macskára. Ha gazdája aggódik a költöztetés miatt, a macska tízszeresen érzi át ugyanazt. Tehát a nyugalom ilyenkor a legkifizetődőbb, és akkor a macska is alkalmazkodóbb lesz.


Másfelől a költözködéssel járó csomagolás, a tér átrendezése, és különösen maga a költöztetés, korlátozza a macska mozgásterét, ami nem feltétlenül rossz a változás küszöbén. Ilyenkor érdemes egy olyan szobában tartani kedvencünket, amit már kevésbé bolygatunk, így viszonylag nyugodt körülményeket biztosíthatunk a számára. Ugyanígy, amikor már átköltöztünk az új otthonba, szintén válasszunk egy teret a macskának, ahol el lehet néhány napig, és felfedezheti azt. Így nem zavarja össze a túl sok változás, és van ideje megszokni az új helyet.csomagolás

Ami pedig magát a költöztetést illeti... Mivel a macska természetesen se nem bútor, se nem szimpla csomag, és mi magunk sem kezeljük úgy, érdemes egy, a lehetőségekhez mérten minél tágasabb ketrecben utaztatni, biztosítva számára az élelmet, vízet, és lehetőleg valami ismerős takarót. Végül pedig fedjük le utazó ketrecét egy lepellel, így is kímélve a felesleges stressztől.


Attól függően, hogy ügyfelünk hova költözik, érdemes már előre érdeklődni, milyen szabályok vonatkoznak a macskatulajdonosokra, és milyen iratokkal kell rendelkezni. Mi az, ami megvan, mi az, amit még be kell szerezni vagy frissíteni. Elővigyázatosságból éredemes a macska nyakára egy olyan bilétát is csináltatni, ami tartalmazza új címünket, esetleg az új állatorvos elérhetőségét is, ha netán az új helyen elkóborolna..


A legtöbbet mégis az segít, ha a macska érzi a figyelmet, és a szeretetet. És ahogy cégünk munkatársai tökéletesen kézben tartják a költöztetés folyamatát, ügyfelünknek mással nem is kell foglalkoznia a fuvarozás során, mint kedvencével. Így biztonságban, és nyugodtan érkezhet meg a macska is új otthonába, ahogy mi is garantáljuk bútorainak biztonságos szállítását.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter