Szolárium szállítás

2018. március 03.

A költözés soha nem egyszerű. Ezt az állítást minden olyan ember alá tudja támasztani, aki élt már át költözést élete során legalább egyszer. Legyen szó akár magánember akár cég költözéséről a legfontosabb teendő minden esetben az előzetes tervezés.

A következőkben olyan esetet veszünk górcső alá, amikor speciális eszközöket, felszereléseket kell elszállítani egyik helyről a másikra, nevezetesen szolárium gépeket. Természetesen elsősorban szolárium szalonok tulajdonosok érdeklődnek a gépek szállítási lehetőségeiről, amelyeket az alábbiakban igyekszünk részletesen bemutatni.

Minden szolárium szalon tulajdonos életében eljöhet az a pillanat, mikor valamilyen okból el kell adnia vagy át kell költöztetni a szalont egy másik üzlethelyiségbe. Egy ilyen költözés – az irodaköltöztetéshez hasonlóan - bizony sok előkészületet igényel.

Dönthetünk úgy, hogy magunk költöztetjük a szalont az összes géppel és felszereléssel együtt, de dönthetünk úgy is, hogy inkább professzionális költöztető cégre bízzuk ezt az igazán embert próbáló feladatot.

Mi, a visszuk.hu-nál ez utóbbi megoldást javasoljuk annak ellenére, hogy egy cég megbízása plusz költséggel jár. Azonban ha végiggondoljuk, milyen értékes, drága és nehezen pótolható eszközökről, gépekről van szó, a költöztetés költségei szinte eltörpülnek. Nem beszélve arról, hogy költöztető céggel dolgozni számtalan előnnyel jár: időt és energiát takaríthatunk meg és költözés közben is zavartalanul intézhetjük a cég ügyeit.

Szolárium szalonok

Napjainkban a szolárium szalonok szinte gombamód szaporodnak köszönhetően annak, hogy az évek során, de főleg az utóbbi évtizedben egyre nagyobb népszerűségre tettek szert.

Országszerte a legtöbb nagyobb településen van már működő szolárium szalon és természetesen minden szalon büszkén hirdeti, hogy tökéletes és egyenletes barnaságra csak náluk tehetünk szert. Ebből is látszik, mekkora értéket képviselnek a gépek, amelyeket ezek a szalonok használnak.

A gépek karbantartása épp ezért rendkívül fontos és szakszerű segítséget igényel. Minden szolárium tulajdonosnak gondosan kell ügyelnie a gépek épségére és megfelelő működésére. A szolárium gépeknek több fajtáját is ismerjük.

Megkülönböztetünk szolgáltatásnyújtásra tervezett, úgynevezett professzionális szolárium gépeket és magán célra vásárolt, otthon használt szolárium gépeket. Előbbi teljesítménye természetesen jóval nagyobb, ezért működésükhöz jóval több áram, úgynevezett 3 fázisú, ipari áram szükséges.

Mindenképpen érdemes tájékozódni mielőtt új üzlethelyiségbe költöztetjük a gépeinket, hogy ott adott-e a nagyteljesítményű gépek működtetéséhez szükséges Amper erősség. Előfordulhat, hogy teljesítménybővítésre lesz szükség, mely plusz kiadást jelenthet, így ezt mindenképpen kalkuláljuk bele a költségekbe.

Ha másik üzletbe költözik a szalon, a gépek szállítását mindenképpen ajánlott szakemberekre bízni, hogy elkerüljük a berendezések értékes részeinek sérülését. Fontos: a szolárium gépek csak fokozott elővigyázatossággal szállíthatók és költöztetésükhöz speciális óvintézkedésekre lesz szükség!

A megfelelően megválasztott áramerősség mellett a légtechnikára is nagy hangsúlyt kell fektetni. Ennek oka, hogy a szolárium gépek a környezetükből vonják el a működésükhöz szükséges levegőt.

Épp ezért kiemelten fontos a friss levegő utánpótlása a szalonban. Ha olyan üzlethelyiségbe költöztetjük a gépeket, ahol korábban nem szolárium szalon működött, komoly átalakításokra lesz szükség, hogy az üzemeltetéshez szükséges 20-25 Celsius fokot biztosítani tudjuk.

Ettől eltérő hőmérsékleten történő üzemeléskor a szolárium gépek alkatrészei károsodhatnak. A gépek által termelt hőt a szabadba célszerű vezetni, a belső hőmérséklet szabályozást pedig légkondicionáló berendezéssel célszerű megoldani. Ezen rendszerek kiépítése tovább növelhei a költözés költségeit.

Kérjünk segítséget!

Ahogy már korábban is említettük, a szolárium gépek szállítását érdemes professzionális költöztetőkre bízni. Függetlenül attól, hogy a felszerelést országon belül, a szomszéd településre vagy országhatáron túlra kell költöztetni, fontos, hogy olyan céget válasszunk, aki több éves tapasztalattal és megfelelő referenciával rendelkezik.

A költözés előtt érdemes több céget kiválasztani és mindegyiktől árajánlatot kérni, hogy kiválaszthassuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Mire számíthatunk a költöztetés során?

A szolárium gépek – és a benne lévő, általában alul elhelyezkedő – akkumulátorok eléggé nagyok és nehezek, ezért mindenképpen célszerű elemekre bontani a készüléket a szállítás előtt. Így könnyebben mozgathatók és jobban elférnek a szállító járművön is.

Győződjünk meg arról, hogy az új helyiség könnyen megközelíthető-e, megfelelő, legalább 80 cm széles és körülbelül 200 cm magas ajtóval rendelkezik-e a szolárium kabin maga. Alaposan járjuk körbe az új helyet, mert a szűk folyosók, magas lépcsősorok akár meg is hiúsíthatják a szolárium költöztetését.

A szállítást végző szakemberek igény szerint rácsatlakoztatják a készüléket az elektromos hálózatra, így akár néhány óra elteltével már üzembe is helyezhető a géppark. Az új üzlet megnyitása előtt érdemes tesztet végezni, hogy minden eszköz megfelelően működik e, biztosított e a friss levegő utánpótlás stb.

A költöztetés folyamata lépésről lépésre

Ha mégis úgy döntünk, hogy magunk költöztetjük a szolárium gépeket a következő lépéseket érdemes betartani az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett.

Fontos: nagy valószínűséggel ugyanezeket a lépéseket végzik el a költöztető cég munkatársai is, így ha segítséget kérünk, az alábbi lista tanulmányozásával fekészülhetünk arra, hogy pontosan mi fog történni a költöztetéskor.

  1. Készítsünk képeket a szolárium gépről! Ez több szempontból is hasznos lehet. Egyrészt megkönnyíthetjük az összeszerelési folyamatot, másrészt, ha probléma adódna a szállítás során és megsérül a gép, a képekkel bizonyíthatjuk, hogy milyen állapotban volt szállítás előtt.
  2. Címkézzük fel és áramtalanítsuk az akkumulátorokat a berendezés alján!
  3. Csavarhúzó segítségével válasszzuk el a gép felső részét az alsó részétől!
  4. Legalább két ember csomagolja be a felső részt buborékfóliába, hogy megóvjuk a sérüléstől!
  5. Távolítsuk el a nehéz akkumulátorokat! Szállításukhoz használjuk áruszállító vagy úgynevezett molnárkocsit!
  6. A felső részhez hasonlóan az alsó részt is legalább két ember csomagolja be buborékfóliába!
  7. Tegyük az elemeket a szállító furgonban. Lehetőleg az alsó részt helyezzük be először az akkumulátorokkal együtt.
  8. Az új helyen csavarozzuk össze az alsó és felső elemet. Tegyük helyükre az akkumulátorokat!
  9. Csatlakoztassuk a felső és alsó rész összekötő vezetékeket.
  10. Csatlakoztassuk a szolárium gépet a hálózatra!

Ha további információra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal. Több éves tapasztalattal állunk megrendelőink rendelkezésére és igyekszünk minden egyedi igényt kielégíteni.