A probléma mentes költöztetés

2014. április 22.

Szedjük csokorba a költöztetés során felmerülő lehetséges problémákat, vagy probléma forrásokat. Ezeket okozhatják a költöző családtagok vagy akár a költöztető cég is. Ezt a blog bejegyzést ezért erre a két csoportra fogjuk osztani. (persze más külső hatás miatt is keletkezhet probléma de az most nem érdekes számunkra) Az új lakhely birtokbavétele előtt a régi lakhely körül még igen sok tenni való van.


  • a víz, villany, gáz órákat le kell olvasni és leadni a szolgáltatóknak
  • a ház állapotát le kell ellenőrizni
  • ablakokat lezárni
  • radiátorokat leengedni, a gázcsapokat elzárni
  • riasztót bekapcsolni
  • ajtókat bezárni

Viszont még mielőtt a költözés legutolsó fázisára ugrunk gondoljuk át, hogy mit érdemes tenni a költözés napja előtt.


Ilyenkor célszerű a felhalmozott "majd jó lesz egyszer valamire" címen eltett feleslegessé vált kacatokat kidobni, és ezzel egy nagy szelektálásba kezdeni. Régi, megunt ruháinkat elajándékozhatjuk, vagy ha nagyon el vannak használódva, akkor esetleg ki is dobhatjuk. Sokkal ésszerűbb az, ha odaadjuk egy pl.: a máltai szeretet szolgálatnak, akik majd egy arra rászoruló családnak adományozzák. Feleslegesen ne tartogassunk semmit sem, mert csak a helyet foglalja, ami rontja a lakás szépségét és nem utolsó sorban a nagy mennyiség költöztetése feleslegesen drága lehet.


A költöztetőknél több dologra is figyelemmel kell lenni.


Ha nemzetközi viszonylatba költözünk, akkor egy komplett könyvet is írhatnék arról, hogy mire kell figyelni és milyen kisebb-nagyobb problémák merülhetnek fel, de ezt inkább nem teszem, mert egy blogot is nehezen írok meg, nem hogy egy könyvet. :)

Egy kisebb belföldi költöztetés, vagy kisebb szállítás esetén elég egy olyan leinformálható céget választunk, akiknek a weboldala kellő minőséget tükröz, van referencia listája, ami leellenőrizhető és valós. Próbáljuk meg nem a legolcsóbb költöztetőt választani, mert amikor valami túl olcsó többnyire minőségben elég rossz. A rossz minőségű szolgáltatást pedig ne a bútorainkon és a lakás falán látszódjon meg a későbbiekben. Felesleges a legdrágábbat választani, mert nem tud annyival többet, mint egy erős középkategóriás cég. Persze sokkal biztonságosabb, ha egy magasabb színvonalú szolgáltatót választunk. De egy városon belüli költöztetést egy alap költöztető cég is el tud végezni becsülettel.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter