A jól sikerült költöztetés, a praktikus csomagolással kezdődik

2014. augusztus 25.

Talán a legfontosabb jótanács, amit ebben a kis útmutatóban adhatunk a következő: Ne hagyja az utolsó pillanatra a csomagolást, így a költöztetés után is tudni fogja, mit hol keressen. Másfelől az időben elkezdett csomagolás remek lehetőseget kínál a szortírozásra. Olyan dolgokra is rátalál ilyenkor az ember, amikről már meg is feledkezett. És olyanokra is, amiket már nem használ, vagy soha nem is használt, és csak feleslegesen foglalják a helyet. Tehát még idejében el kell kezdeni szortírozni és csoportosítani a költöztendő tárgyakat, így a fuvarozásuk is egyszerűbbé válik.


A következő lépés a csomagoló anyagok/dobozok megfelelő minőségű, mennyiségű és méretű beszerzése. A minél vastagabb és lehetőleg hullámos felületű doboz a legpraktikusabb a költöztetéshez. Ilyenkor célszerű egy listát írni, mi mindent kívánunk becsomagolni, és ahhoz milyen méretű dobozok, csomagolópapírok szükségesek. Ugyanennyire fontos a jó minőségű és elegendő mennyiségű ragasztószalag beszerzése. És még szintén idejében érdemes elkezdeni gyűjteni az újságokat, reklámújságokat, amik szintén segítenek majd a csomagolásnál, és a szállítást, költöztetést is kíméletesebbé teszik.

A dobozok felcímkézése szintén egy praktikus szempont. A költöztetés során számunkra is nagy segítség, egyrészt a megfelelő elhelyezés miatt, másrészt a szállításkor, amikor új otthonába pakolunk be, ügyfelünk már tudja, melyik doboz tartalma melyik helységbe tartozik, a kipakolásnál pedig segít könnyen és gyorsan eligazodni, mit hova pakolt. És mert többnyire sok holmival költöznek ügyfeleink, tapasztalatunk szerint az is praktikus szempont, ha a legfontosabb dolgok kerülnek a legelérhetőbb helyre, hiszen a kipakolás nem feltétlenül történik meg a költöztetés után közvetlenül, mégis szükség lehet néhány elengedhetetlen tárgyra, mint amilyenek az edények, tányérok, evőeszközök, poharak, vízforraló, de a tiszta ruhaneműt, az ágyneműt és a pipere holmit is ideértve. Ezzel megkönnyíthetjük az első napokat.


Fontos: Érdemes a veszélyes, robbanékony, gyúlékony anyagokat külön csomagolni, és láthatóan jelezni a csomagok tartalmát, hogy a fuvarozás során a megfelelő helyre kerüljenek.


A pakolást érdemes azzal kezdeni, ami a legtöbb odafigyelést igényli. Vagy azért, mert törékeny, vagy azért, mert sok darabból áll, és nem lenne jó, ha a szállítás során elkeveredne. Továbbá célszerű a legkevésbé használt helységből indulni, így a pakolás után egyben ki is takaríthatjuk.

A keményebb tartalmú dobozokat tegyük alulra, és ami törékeny, mehet a tetejére, vagy mellé. A törékeny csomagot érdemes megjelölni, hogy a költöztetés során megóvjuk. Az apróbb, törékeny tárgyakat gondos becsomagolás után rejthetjük az ágynemű közé is.


Végül pedig jöjjön az utolsó fázis, a dobozok lezárása. Itt nem érdemes spórolni a ragasztószalaggal, és célszerű a lezáráson túl minden kiálló részt is leragasztani vele, nehogy a költöztetés során valami felsértse. Zárásul érdemes a dobozra ráírni, mit tartalmaz, amivel segíti a mi munkánkat is, hogy a költöztetést tökéletesen végezhessük, és a szállítás során megóvjuk könyveit.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter