Költöznék, de hová?

2014. augusztus 11.

Egy ideális világban a költözés egyszerű, gyors és hatékony lenne. Éppen olyan, mint amilyen a mi költöztetésünket jellemzi. De legelőször is el kell jutni oda, hogy megtaláljuk az új otthont. Ha az már megvan, minden sokkal egyszerűbb, hiszen ügyfelünknek onnantól már alig van más dolga, minthogy felhív minket, és a költöztetés, fuvarozás a lehető legjobb kezekbe kerül. De tegyük fel, hogy még csak a szándéka van meg a lakhelyváltoztatásra.

Tudjuk, milyen nehéz megtalálni egy új otthont, egy olyan lakóteret, ami a legközelebb van ahhoz, amit ideálisnak tartunk. Különösen, hogy rengeteg szempontot kell ilyenkor mérlegelni és összehangolni. Éppen ezért segítenénk néhány szempont figyelembe ajánlásával, javasolva, hogy készítsen egy hasznos listát, útmutatót, és vigye magával, amikor az új otthonát keresi, hogy ne sikkadjon el egy fontos tényező sem. Egy ilyen lista ráadásul megkönnyíti, hogy az esetleges új otthon hangulatát is átérezze, nem terhelve emlékezetét azzal, hogy mi minden egyéb praktikus szempontot is figyelembe kell venni. Mert bár a praktikus szempontok is elengedhetetlenek, az elsődleges mégis az, hogyan érezzük majd magunkat az új helyen.


Tehát alább néhány olyan fontos szempont, ami gyakran elsikkad a többi mellett:

Elhelyezkedés:

 • A társadalmi élet, a munka, a tanulmányok, a sportolás szempontjából milyen az elhelyezkedése a lakásnak? Előbbiek könnyen elérhetőek-e?
 • Milyenek a közlekedési viszonyok, és vannak-e a közelben élelmiszer üzletek?
 • Milyen a közbiztonság? Biztonságban érezné-e magát, ha éjjel kellene hazamennie?

A külső:

 • Az épület külsejét rendesen karbantartják?
 • Milyen a falak állapota, a festés, vakolás?
 • Van-e elég szeméttároló, esetleg lehetőség a szelektív hulladékgyűjtésre?
 • Ha van kert, rendesen ápolják-e?
 • Ki a felelős a ház és a kert rendjének fenntartásáért?

A belső:

 • Az ingatlan elegendő nagyságú életteret biztosít a kényelmes élethez?
 • Az egyes terek nagysága megfelelő a kényelmes használathoz?
 • Az ingatlan megfelelő állapotban van? Illetve látható, hogy vigyáztak rá?
 • Elég tér van a kívánt mennyiségű szekrények elhelyezéséhez?
 • A radiátorok, vagy egyéb fűtőberendezések meleget nyújtanak a lakás egészében?

Biztonsági szempontok:

 • A víz-, villany- és gázszolgáltatás megfelelően működik?
 • Vannak füstjelzők a helységekben?
 • Az elektromos csatlakozók ép és sértetlen állapotban vannak?
 • Van elég konnektor mindegyik helysgében?

Hogy csak néhányat említsünk. De ha nem új építésű ingatlanba költözünk, érdemes megtudni az előző tulajdonos költözésének az okát is. Ezt a hosszú és részletes utat fontos bejárni, hogy később ne érjen meglepetés senkit. Ha pedig már megvan a kiválasztott ingatlan, jöhet az egyszerűbb rész, a költöztetés, ami segítségünkkel gördülékenyen és gyorsan megvalósul, feledtetve a hosszú keresést.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter