Költözés a jövőbe

2014. augusztus 04.

Vajon milyen irányba fejlődik az építészet? És ennek vonzataként, hogyan alakulnak át a bútorok, életterünk tárgyai? Hogyan néz majd ki a szállítás, a költöztetés?


Az egyik lehetséges perspektíva a csomagolás terén a nyomtatás. Meglehet, nem is annyira a messzi jövőben már eljut odáig a technika fejlettségi szintje, hogy képesek leszünk 3D-ben nyomtatni. És alig marad más dolgunk, mint megadni a kívánt méreteket és darabszámot, a nyomtató már ki is nyomtatja, ezzel is felgyorsítva a költöztetéssel járó folyamatot. Bár sokunknak még mindig futurisztikus elképzelés a 3D-s nyomtatás, már volt rá precedens.

Az is előfordulhat, hiszen az ipari termelés számos területén már valóság, hogy a költöztetést is robotok végzik majd, “akik” GPS-szel felszerelve, és folyamatosan frissülő adatoknak köszönhetően tökéletesen igazodnak majd az adott forgalmi helyzethez, így még hatékonyabbá válik a szállítás, fuvarozás az ügyfél régi és új otthona között.


Természetesen a legkézenfekvőbb futurisztikus elképzelés a költöztetés legegyszerűbb formájára a teleportálás. De ez vélhetően nem a közeljövő zenéje, ha egyáltalán valaha is lehetséges lesz. Ugyanakkor a technikai fejlődés a költöztetés folyamatát is érinti, és érinteni is fogja. Nemcsak a járművek folyamatos fejlődése által, de a GPS technológia, és a tömegközlekedési rendszerek és formák által is.

Otthonainkban is egyre több technikai eszközt és szolgáltatást használunk. A legújabb technológiák akár már az építkezési fázisban integrálódnak otthonainkba. High-tech házak és lakások épülnek, és amikor a költöztetésre sor kerül, nemsokára a folyamat szerves része lesz a személyes adatok és beállítások szállítása, illetve törlése a régi otthonban.


Bár talán a költöztetésben éppen az emberi tényező kiiktatása a legtávolabbi jövőkép, hiszen nemcsak erős kezekre, de szakértelemre is szükség van, olyan figyelemre, amely rendszerezni tudja a dolgokat, és érzékeny az ügyfél igényeire, mint a mi esetünkben is, de az már a közelebbi jövő része lehet, hogy a költöztető cégek alkalmazottai között is megtalálhatóak lesznek informatikusok, akiknek a fentebb említett személyes adatok és beállítások törlése vagy átmentése lesz a feladata. Vagyis már nemcsak tárgyakat, de adathordozókat is szállítani fogunk. Tehát a költöztetés még bizalmibb feladattá válik, és létrejön egy új műfaj, az elektronikus költöztetés, ahol a személyes profilok szállítása a cél a régi otthonból az újba, így nemcsak bútorait, de a kívánt szoba és hűtő hőmérsékletet is szállítjuk. Új otthonába telepítjük a kívánalmainak megfelelő adatokat, és minden egyes térben olyan hőmérséklet fogadja majd, amilyet előző otthonában is megszokott, az ételek, italok pedig olyan hőmérsékleten várják ügyfelünket, ahogyan éppen a kedvére van.


Képzelje csak el, mire szállítóink felviszik és elhelyezik a bútorait, addig informatikusunk betáplálja az ön személyes preferenciáit a lakásba, és a költöztetés befejeztével új otthona máris életre kel.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter