Egy teljesen más fajta költöztetés

2014. május 04.

ház költöztetés

A napokban volt szerencsém látni a National Georgraphic-on egy olyan műsort ami ha nem is teljesen, de legalább részben a mi munkánkról szól.


Sejtelmem sem volt, hogy ilyen létezik. Itthon még nem annyira elterjedtek a faházak, könnyűszerkezetes házak. Nálunk még nagyrészt a szokásos tégla házak vagy esetenként panel házak amik divatban vannak. Növekvő tendenciát mutat a könnyűszerkezetes házak építése mert gyors, olcsó és költöztethető.


Mondjuk még itthon, nem tudok olyan cégről aki vállalna ilyen házak költöztetését. Vannak szállítmányozással foglalkozó cégek akik túlméretes árú fuvarozásával foglalkoznak, de ez annál sokkal komplikáltabb, mivel ezek statikailag teljesen máshogy néznek ki mint egy egy gépsor, vagy vas szerkezet. Sokkal sérülékenyebbek. Elég egy rossz mozdulat a költöztetés során és máris oda a ház. Elveszíthetünk egy egy falat és ezzel az egész ház sokkal instabilabb lesz, hiába pótoljuk azt utána, sosem lesz olyan, mint a költöztetés előtt.


Egy ilyen költöztetés az Usa-ban, teljesen mindennapos. Bár nagyon költséges, ezért ott nagyon nagy távolságra nem költöztetnek házat, max pár száz kilométerig.


El lehet képzelni, hogy milyen macerás lehet, pl Budapestről elszállítani egy házat mondjuk Londonig. Sokkal drágább, mintha ott venne vagy csináltatna magának egyet az ember. Bár ez sem biztos, ismerve az itthoni és az angliai árakat. Csak egy példát említenék amit a piackutatásomból merítek. Itthon egy ezer kilométerre történő kis kis lakás átköltöztetése 1000 euro környékén mozog, Angliában ennek közel a háromszorosa. Persze ez a tendencia nem csak a költöztetésben figyelhető meg, az ingatlan árak is sokkal magasabbak kint és a fizetések is, viszont az élelmiszerek ára hasonló vagy csak kicsit drágább mint Magyarországon.

Nem is ragaszkodnék ennyire a példákhoz, de így a legegyszerűbb szemléltetni. Viszont azok az emberek akik lakhelyet váltanak és a házukat viszik magukkal, azok igazán ragaszkodnak a családi fészekhez. Belegondoltam, hogy mit szólnának a szomszédok, ha a kis 60m2-es lakásomat a hátamra kapnám és vinném az új helyre. Persze ennek lennének elvi akadályai is, meg fizikai. De talán eljön majd az az idő is amikor már lakásokat is ki be lehet rakosgatni a társasházból.


Nem is rossz ötlet, akár mi is lehetnénk itthon az első olyan költöztető cég akik lakások költöztetésével foglalkoznak. :)
Mondjuk ehhez első körben egy építészet mérnöki és egy statikusi szakot is el kellene végezzek. :) Máskülönben elég nagy kár keletkezne az épületekben. :)

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter