A szekszerű könyvtár költöztetés

2014. június 05.

Természetesen a legkényelmesebb módja a könyvek csomagolásának, ha a szállítást végző munkatársainkra bízza ügyfelünk, hiszen mi minden értékre odafigyelünk. Ezért az alábbi segítő ötleteket azon ügyfeleinknek szántuk, akik maguk szeretnék könyveiket becsomagolni.


Szállításra készülődve az első megfontolandó szempont és egyben leggyakoribb hiba, hogy a dobozokat túltöltjük könyvekkel, ami megtöri a doboz formáját, és éppen ahol megtöri, ott lesznek sérülékenyek a könyvek, esetleg a doboz is kiszakadhat. Amennyiben nem a költöztetést végző, az emelésekhez hozzászokott szállítóink cipelik a dobozokat, úgy arra is érdemes ügyelni, hogy könnyen megfogható és ne túl nehéz pakkok legyenek, tehát a kiválasztott doboz se legyen túl nagy.

Mivel a legtöbb könyvszerető emberre jellemző, hogy valamiféle rendszer szerint tartja a könyveit – ki téma szerint, ki abc sorrendben – természetesen a legnagyobb fenyegetést e rendszer megbolygatására éppen a költöztetés jelenti. Vagyis ez is egy szempont, amivel számolni érdemes, kitalálva egy praktikus szisztémát, amiben könnyen eligazodunk a költöztetés utáni kipakolás során is.


Másfelől az sem mellékes, hogy milyen dobozba csomagol, nem csak a már említett méretbeli okokból, hanem a doboz anyaga szempontjából is, hogy szállításnál, költöztetésnél fel se merüljön a sérülés, szakadás veszélye. Amennyiben nem szállítóinkra bízza a csomagolást, a legcélszerűbb egy olyan erős kartondobozt választani, aminek hullámos a felülete, így nagyobb védelmet biztosít a költöztetés során.

Ha a megfelelő méretű és anyagú doboz megvan, szüksége lesz még ragasztó szalagra és esetleg olyan csomagolópapírra, amivel a könyveket letakarja a dobozon belül. A ragasztó szalaggal érdemes a réseket a doboz belseje felől is megerősíteni. Ha van csomagolópapír, az megóvja a könyvet, hogy a ragasztószalaggal érintkezzen, azzal összeragadjon.

Ezután jöhet a könyvek bepakolása a kívánt sorrendben, de praktikusan előbb lehetőleg a nagyobb és nehezebb könyvekkel, hogy ne nyomják össze a többit. A szállítás szempontjából érdemes arra is figyelni, hogy ne hagyjuk kitöltetlenül a sarkokat, és a lehető legkevesebb rés maradjon. Az ilyen hézagok kitöltésére tökéletesen alkalmasak a kisebb, vékonyabb könyvek, de ha még így is maradnak kitöltetlen helyek, az újságpapír is megteszi. A lényeg, hogy költöztetés során a legkevésbé mozogjanak a könyvek. Fontos, hogy ne töltsük túl a dobozt, inkább maradjon egy ujjnyi rés a tetején, amit szintén betölthetünk újságpapírral.


Végül pedig jöjjön az utolsó fázis, a dobozok lezárása. Itt nem érdemes spórolni a ragasztószalaggal, és célszerű a lezáráson túl minden kiálló részt is leragasztani vele, nehogy a költöztetés során valami felsértse. Zárásul érdemes a dobozra ráírni, mit tartalmaz, amivel segíti a mi munkánkat is, hogy a költöztetést tökéletesen végezhessük, és a szállítás során megóvjuk könyveit.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter