Hazánk büszkeségei akik valamilyen módon már érintettek voltak nemzetközi költöztetés témában 2.rész

2014. május 02.

angliai költöztetés

1893.-ban született Budapesten Szent-Györgyi Albert Nobel díjas Biokémikus. Ő is sok időt töltött külföldön, 47.-ben Svájcban élt egy rövid időt. Ezt követően egy nagyobb nemzetközi költöztetés mellett döntött és az Usa felé vette az irányt. Élete végéig itt élt és többet nem költözött vissza Magyarországra.európai költöztetés

Sokan nem tudják, de az első sorozatgyártású személygépkocsi a Ford T-modell tervezője is magyar volt. A makói születésű Galamb József 1904.-ben utazott ki először Amerikába az autó világkiállításra, itt kezdetben még minden a végzettségéhez nem méltó munkát is elvállalt, csak hogy meg tudjon élni, például a dobozgyárban is dolgozott, de rá egy évre sikerült bejusson próbamunkára a Ford gyárba... a történetet pedig már ki lehet találni innen. Neki hatalmas sikerrel járt a költözés.

Mi sem bizonyítja jobban a Magyarok kreativitását, mint Jókay-Ihász Lajos aki a világűrben is fogyasztható élelmiszerek kifejlesztésével lett világhírű. 1944.-ben Németországon át költözött az Usa-ba. Itt munkálkodott egészen élete végéig. Sokat gondolkozott a haza költözésről, de erre nem került sor. Amerikán belül többször is költözött. A kinti élete alatt is fontos volt számára a magyarság tudat ami a kint Magyar társaság igazgatója volt ettől függetlenül sajnos nem költözött haza.

Honfitársaink nagy része inkább külföldre költözött és ritkán költöztek vissza az anyaországba. Akkoriban nem is volt olyan könnyű dolog a költözés. Bár sok olyan nagy nemzetközi költöztetés és szállítmányozással foglalkozó cég volt ami a tengeren túlra is szállított. Bár ezek sokkal költségesebbek és lassabbak voltak mint mostanság. Emellett, többnyire a XX.-században inkább csak kifelé költöztek a honfitársaink, legtöbbször nincstelen pályakezdőként, néhány hátizsákkal és a kint lét alatt alapozták meg a hírnevüket és az anyagi helyzetüket. Az akkori itthoni gazdasági és politikai helyzet nem volt olyan színvonalú mint nyugaton, nem volt kellő mennyiségű és minőségű árú, az emberek szabad költöztetése sem volt megengedett dolog mint mostanság. Akkoriban elképzelhetetlen volt, hogy egy ember vagy egy család teljesen hivatalosan elhagyja Magyarországot, és más országba kezdjen új életet. Régen ez vagy lehetetlen volt, vagy nagyon körülményes dolog.

Szerencsére egy Eu.-n belül vagy akár egy tengeren túli nemzetközi költöztetés Rutin feladat, pár napos munka maximum.

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter