Fontos tudnivalók árajánlatkérés előtt

2017. szeptember 12.

Fontos tudnivalók költöztetés árajánlatkérés előtt - visszuk.hu

A legtöbb ügyfél fix árajánlatot szeretne kapni, ha professzionális szolgáltatót szeretne megbízni egy adott feladattal. Az ügyfél szempontjából ez a „legbiztonságosabbnak” tartott árajánlat forma, hiszen ilyenkor nem kell számolni plusz vagy esetleg rejtett költségekre.

Azt az árat fizeti, ami az árajánlaton szerepel. Ez azonban nem mindig ennyire egyértelmű. Természetesen minden költöztetés szolgáltatáshoz kapcsolódó költségről és tudnivalóról a lehető legpontosabban kell tájékoztatni az ügyfelet, de ahhoz, hogy megértsük, miből is áll egy árajánlat, nem árt alaposabban körüljárni a kérdést.

Ez költöztető cégek esetében fokozottan igaz. A következőkben részletesen bemutatjuk, mire érdemes figyelni azelőtt, hogy árajánlatot kérnénk egy költöztető cégtől.

A gépjárműpark

Ha minden részletre kiterjedő leírást kapunk ügyfeleinktől, pontosan fel tudjuk mérni, hogy melyik gépjárművünket kell küldenünk az adott helyszínre. Ez azért is fontos, mert minden teherautónkra más árszabás vonatkozik. Fontos a jármű rakterének mérete, de az is, hogy mekkora súly szállítására alkalmas. Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, komoly bírságra számíthatunk, ha a teherautón lévő holmik súlya meghaladja a jogszabályokban előírt határértéket.

Ez egy adott településen vagy Magyarországon belüli költözésnél is problémát okozhat, de legfőképpen nemzetközi költöztetés esetén. A szállítandó ingóságok súlya mellett a költöztetést végző teherautó méreteit is figyelembe kell vennünk.

Sok esetben az ügyfelek nem számolnak azzal, hogy egy teherautó fordulóköre jóval nagyobb, mint egy személyautóé, tehát ha egy udvarra vagy utcába kényelmesen befér egy vagy több személyautó az nem jelenti azt, hogy egy teherautó is be fog.

Nehéz tárgyak szállítása

A nehéz tárgyak szállítása komoly szakértelmet kíván. A nagy méretek és a nagy súly miatt sokkal nehezebb mozgatni az ilyen tárgyakat. Leggyakrabban zongora szállításánál kerül előtérbe a súly.

Nagy segítséget jelent, ha az ügyfél leméri a zongorát (szélesség, magasság, mélység), illetve megadja, hogy páncél-, vagy fatőkés hangszerről van-e szó. Ez alapján kollégánk be tudja határolni a zongora méretét, hogy mennyi rakodóra lesz szükség és ehhez tudja igazítani az árajánlatot is. Hasonló a helyzet széfek, páncélszekrények költöztetésekor is.

A földszintek „fajtái”

Az egyik leggyakrabban előforduló probléma, hogy a földszint fogalma mást jelent az ügyfél és mást a költöztető cég számára.

Fontos tisztázni, hogy a földszint egy költöztető cég számára az, ahova nem vezet hosszú lépcsősor, ami az utca szintjéről megközelíthető. Természetesen az épület szempontjából a magasföldszint is földszint, de költöztetésnél a kollégáknak több időbe telik a le-fel lépcsőzés, ezért az kalkulációnál ezt is figyelembe kell vennünk.

Másik gyakori probléma, hogy az ügyfél tévesen méri fel a költöztetni kívánt ingóságok mennyiségét, méretét. Ilyenkor a költöztető cég önhibáján kívül tévesen méri fel a folyamatra szánt időt.

Ez az ügyfél számára kellemetlen, hiszen több időt és emiatt nagyobb anyagi ráfordítást fog igényelni a költözés. Azonban a költöztető cég ütemtervét is felboríthatja egy téves kalkuláció, ami miatt az előzetesen egyeztetett munkák csúszni fognak. Az ilyen helyzetek elkerülése végett kiemelten fontos az ügyfél és a cég közötti kommunikáció.

Az árajánlat készítés menete

Az árajánlat készítést alapos „kutatómunka” előzi meg. Ideális esetben az ügyfél pontos, a költözés minden részletére kiterjedő adatokkal tud szolgálni. Ilyenkor az illetékes kolléga a beérkező adatok alapján kiszámolja az út díját, a rakodók díját, azt, hogy mennyi rakodó kollégára lesz szükség és azt, hogy a rakodás és a költözés összesen mennyi időt fog igénybe venni.

Ehhez persze, ahogy fentebb is említettük, pontos adatokra van szükség. Ezek az adatok a következők:

  • Pontos cím és a megközelítendő környezet leírása. Nyilvánvalóan ismernünk kell a kiindulási hely és a célállomás címét, tömbház esetén azt, hogy hányadik emeleten található az ingatlan, van-e az adott épületben lift vagy csak lépcső, illetve azt, hogy az épület bejárata közvetlenül megközelíthető-e gépjárművel vagy távolabb kell parkolni a bejárattól. Ha távolabb kell parkolnunk, érdemes megadni körülbelül hány méterre van a parkoló az épület bejáratától.
  • Elszállítani kívánt értéktárgyak, bútorok részletes leírása. Árajánlat készítéséhez szükségünk van az ingóságok pontos méreteire, de egy előzetes összeállított „költözési leltár” is nagy segítség lehet, amin szerepel, hogy pontosan mennyi és milyen méretű tárgy kerül szállításra.
  • Különleges igények. Ha a költöztetés részeként egyéb plusz szolgáltatást is szeretne az ügyfél, mindenképpen fontos, hogy ezt előzetesen jelezze cégünk felé. Ilyen szolgáltatás lehet a bútorok szét-, és összeszerelése, csomagolóanyag biztosítása illetve a csomagolás is. Plusz szolgáltatásnak minősül az olyan külön figyelmet igénylő tárgyak költöztetése is, mint például a zongora, festmények vagy esetleg antik bútorok. Utóbbi ingóságokra sok esetben speciális árszabás vonatkozik.

Néhány esetben előfordul, hogy a hiányosan kitöltött igénylőlap vagy a pontatlan megfogalmazás miatt nem tudunk pontos árajánlatot készíteni ügyfeleinknek.

A „hozzávetőleg négy nagyobb helyiségnyi bútor” vagy a „szokványosan berendezett hetven négyzetméteres családi ház” sajnos nem elengedő információ egy árajánlat elkészítéséhez, a pontos számításokhoz.

A pontos adatbekéréssel szeretnénk elkerülni azt a rendkívül kellemetlen helyzetet, hogy a helyszínen derülnek ki olyan dolgok, amelyekről előzetesen nem kaptunk tájékoztatást és módosítaná a kiküldött árajánlatot. Ez az ügyfél és a költöztető cég számára is frusztráló.

Árajánlat azonnal

Amennyiben sürgősen lenne szüksége költöztetőkre, kérjük, telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ez azért lényeges, mert habár kollégánk minden esetben igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt válaszolni az e-mail-ben érkező kérésekre, elképzelhető, hogy egy külföldi költöztetés miatt nem tudunk azonnal reagálni.

Forduljon hozzánk bizalommal, kollégáink várják a hívását!

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter