Zajlik az élet

2013. október 09.

Két költöztető gyalog visz fel egy zongorát a 10.emeletre, mert elromlott a lift. Egyszer megszólal az egyik:
- Te Pisti, van egy jó és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?
- Kezdd a jóval.
- Már a 9.emeleten vagyunk.
- Mi a rossz?
- A 3.emeletre kellene vinni a zongorát.

HA HA HA ...


Velünk is volt hasonló eset. Egy lakossági költöztetés alkalmával, az egyik rakodónk, nevezzük mondjuk Misinek. A harmadik emeletre vitt fel egyedül a család mosógépét amik kiderült, hogy a pincébe kellett volna. Persze ezen azóta is nevetünk és szívjuk ezzel a vérét a kollégának.

Zongora szállításnál ilyen hibát nem vétettünk eddig még, pedig igen gyakori a sokadik emeletről történő zongora költöztetés. Mostanában nagy divatja van a nyugati országokban, hogy Magyarországra szállítás útján itt itt újíttatják fel a zongorát. Szerencsére ezek a nemzetközi költöztetések nagy részt a jó magyar szakemberek hírének és kedvező árfekvésének köszönhetjük. Sok esetben még 1000 vagy akár 2000 km-ről is érdemes el majd vissza költöztetés. Nemzetközi költöztetés mint fogalom itt nem állja meg a helyét, ezt mi csak nemzetközi szállításnak hívjuk, Angliában van erre egy speciális kifejezés „man and van” lényegében rakodás és szállítás, itt a költöztetés fogalma nem merül ki, hisz az ingatlanból csak egy ingóságot viszünk. Itthon sajnos még nincs akkor kultúrája a költöztetésnek mint mondjuk az Usa-ban.

Próbáljuk a nyugati trendeket követni a költöztetésben is.


Magyarországon egyedülálló szolgáltatást vezettünk be.


Olyan nagy értékű gyűjtemények, festmények, antik tárgyak szállítását vállaljuk, amelyeket nem bízna hétköznapi költöztetőkre.(International removal, relocation, man and van.)

Ha van rá igény, akkor biztonsági őrrel történő szállítást is meg tudjuk szervezni.

Az utóbbi hónapokban többi ilyen színvonalas megbízást kaptunk.
Például egy komplett lakás antik bútorzatát és nagy értékű festményeit kellett Portugáliába szállítanunk. Alap esetben ez egy sima nemzetközi költöztetés is lehetne, de mivel a legfiatalabb bútor is 150 éves volt és legalább 20 db komoly festmény volt közte ezért biztonsági őr kíséretében ment ki a teherautó. Removal.


A cég másik új szolgáltatása a lakásfelújítás!


Az elmúlt hónapokban több alkalommal kértek fel az ügyfeleink az újonnan vásárolt vagy bérelt lakás, költöztetés előtti tisztasági festésére, burkolására és kisebb nagyobb javításaira. A költöztetés során tapasztal nagyfokú precizitásunk természetesen a lakás felújításnál is megvan. Minden apró részletre oda figyelünk. Iroda költöztetések alkalmával például gyakran felmerülő igény a polcok felfúrása, a kapcsolók körüli rész tisztasági festése (ha épp fehér és nem színes a fal), illetve vízvezeték javítás, villanykapcsolók javítása stb...


Sok a szabadságolásokról hazatérő főnök mostanra szervezte át a cég struktúráját, ezért az októberi hónapban igen sok iroda költöztetés volt. Trendnek vélem felfedezni, hogy sok iroda választja a magánlakásokból történő iroda kialakítását, ugyanis sokkal olcsóbb mint egy irodaházban bérelni egy-egy szintet vagy iroda helységet. Valami miatt az iroda házaknak túl magas az ára, talán drágább fent tartani egy ilyen épület komplexumot portaszolgálattal, recepciókkal mint egy lakást ahol a cég magának oldja meg ezeket a feladatokat. Magán lakás költöztetés, mint általános alap feladata a cégünknek stagnál, nyáron az egyetemistákból volt több, most pedig a családok költöznek inkább.

Az új lakás vásárlás még mindig stagnál, gyakorlatilag alig van, ha ezt kijelenthetem abból, hogy mi szinte egyáltalán nem költöztettünk az utóbbi hónapokba egy teljesen új lakásban sem. Pedig aki kiad egy új lakásra az teljesen természetes, hogy nem maga fogja költöztetni a holmijait, hanem költöztető céget hív. Removal.


A cég életében megkezdődtek a fejlesztések.

Elindultunk nyugat-Európa felé, hamarosan a weboldalunk is több nyelven olvasható lesz és a következő kulcsszavak alapján fogja leghamarabb kidobni a google az oldalunk:

- removal / relocation /cross border / international removal


Persze ez csak az angol nyelvű kulcsszó gyűjteményünk, a költöztetés kulcsszóra a lehető legtöbb nyelven szeretnénk optimalizáltatni a weboldalt. Sajnos ez rengeteg munkával fog járni, ezért idén már több költöztetést nem vállalunk. HA-HA-HAH, persze ez csak vicc volt. Természetesen nem a sofőr és rakodó kollégáink fogják ezeket a munkálatokat elvégezni ezért teljes erővel folyik nálunk a költöztetés, legyen szó iroda költöztetésről, vagy nemzetközi költöztetésről.(international removal)

Szerencsére a költöztetéshez kevésbé, de a keresőoptimalizáláshoz annál inkább értő kollégánk veszi kézbe ezt a feladatot, és arra törekszik, hogy a költöztetés, irodaköltöztetés, nemzetközi költöztetés removal, relocation, cross border, international kulcsszavakra minél előkelőbb helyre rangsorolja a weboldalunkat a gugli. :)

Továbbá ezeken kívül feladata István keresztnévre hallgató kollégánknak a hirdetések menedzselése és minden olyan kreatív ötlet mely több költöztetés és lakásfelújítási munkát hoz nekünk. Egyszóval István a „márketingesünk”… :D Abban állapodtunk meg vele, hogy ha nem tud a cég mutatóin javítani akkor áttesszük a zongora költöztető részlegre mint molnár kocsi. Reméljük ez kellő motivációval szolgál neki, hogy jól muzsikáljon a cég online megjelenése.


Ha már a cég szerkezeti felépítésénél tartunk akkor nem hagyhatom ki a csapatból a legfontosabb embereket, ők pedig a

RAKODÓK.

Nálunk a rakodóknak is rendkívül magas minőségi elvárásoknak kell megfeleljenek. Az alapkövetelmények a következők:

- Kell, hogy legyen két kezük,
- két lábuk,
- és értsenek magyarul.

Aki ennél jobban képzett az már csoport vezető.

Na jó ez enyhe túlzás volt, hisz ez még édes kevés lenne ahhoz, hogy elbírjanak egy zongorát. Tehát a fentebb leírt szakmai elvárások mellett még követelmény a jó állóképesség és feltétlen szükséges, hogy már egy pár évet hasonló munkakörbe eltöltsön. Sajnos nincs időnk olyan emberekre akik még nem szállítottak bútort és több kárt csinálnak mint hasznot egy költöztetés során. Egy megrendelő sem vágyik arra, hogy a bútorokat vagy a tv-t összekarcolja egy rutintalan rakodó. Csak profi költöztetést végzünk.

A sofőröknél mindenképp fontos ugyan az mint a rakodóknál, illetve nem hátrány ha már vezettek autót esetleg teherautót. Jogosítvány megléte előny. :)
Itt is a rutin az elsődleges szempont, mivel egy-egy munkán szerzett kis haszon hamar elmegy egy kis vezetési hibával, például ha a költöztető sofőr megpadkázza a teherautót az pedig defektet kap. Ez több dolog miatt is problémás, egyfelől az anyagi kár, másfelől pedig a kerékcseréből adódó időveszteség okán könnyen előfordulhat, hogy a költöztetést végző egyének, nevezzük őket sofőrnek és rakodónak, elkésnek a következő költöztetés megbeszélt időpontjáról, így a költöztetés csúszik így a cégünk megítélés egyenesen arányosan romlik a megrendelő türelmének az elvesztésétől.

Sok-sok ilyen kis buktató lehet a költöztetők életében. Sokszor előfordul, hogy csúszás van egy költöztetés során, ilyenkor a sofőr feladata, hogy telefonon értesítse a következő megrendelőt, viszont ha a gyakori alkohol fogyasztás során a sofőr elveszti az idő érzékét vagy becslőképességét akkor ebből is bonyodalom lehet. Tehát a tanulság az, hogy ne vegyünk fel se tapasztalatlan sofőrt se pedig alkoholistát, de ha mégis akkor legalább tapasztalatlan alkoholistát ne alkalmazzunk pláne nem nemzetközi költöztetés vagy iroda költöztetés során, mert ott még nagyobb a felelősség.

... és nem elfelejteni az új kulcsszavak: removal, relocation, cross border, international, irodaköltöztetés, nemzetközi költöztetés.


…. folytatjuk ….

Kérjen árajánlatot, pár órán belül válaszolunk is:

Legutóbbi bejegyzéseink

Kövesse Facebook oldalunkat

Bízza ránk a költöztetést!
Minőség - Pontosság - Megbízhatóság

Ajánlatkérés

Rólunk mondták

"Most hétvégén vettem igénybe a vissszuk.hu szolgáltatásait, és maximálisan meg voltunk elégedve velük. Két nagyon kedves, pozitív hozzáállású, gyors kolléga költöztetett minket. Egyetlen sérülés sem keletkezett a szállítás során, és semmi nem tűnt el. Mindez korrekt áron. A jövőben is bátran ajánlom majd Önöket az imerőseimnek is!"

Somogyvári Tímea

"A fiúk most fejezték be a költöztetést, nagyon szakszerűek voltak! reggel korábban érkeztek pár perccel, így mindenre volt elegendő idő. becsomagoltak mindent, ahogyan kértük, nem volt probléma lépcsőházzal sem. nagyon jó munkát végzett..."

Kőhidi Balázs - Delaware Consulting Hungary

"Nemrég estünk át egy sokunk számára emlékezetes fuvaron Finnországból ami a fiúk profizmusának hála tökeletesen és gyorsan sikerült! Külön figyelmet érdemel a menedzsment higgadsága valamint a tény, hogy Magyarország legerősebb emberét (Misit) küldték hozzánk! Köszönjük Nektek és csak ajánlani tudom mindenkinek a szolgáltatásotokat!"

Fintor András

"Mindig pontosan, a határidőket betartva végezték feladataikat. A kollégák részéről semmilyen negatív észrevétel nem érkezett. Minden ugyanolyan állapotban érkezett meg, ahogyan becsomagolták és kívánt helyre pakolták."

Somos András - SKC-Consulting Kft.

"Szívesen ajánlom mindenkinek a céget, gyors és szép munkát végeznek! Nagy öröm volt, hogy az IKEA bútorokat nem kellett szétszedni.. Segítőkészek, udvariasak, precíz és gyors munkát végeznek! Köszönöm nekik még egyszer!"

Fodor-Kun Eszter